OpenVPN Kliens telepítése

Támogatás: +36 1 999 6363
Támogatás menü
Search
Generic filters

Az OpenVPN program fogja biztosítani a számítógépünk és az alközpont közötti biztonságos kapcsolatot.

OpenVPN Kliens telepítése - IP-Telekom

OpenVPN telepítése és tesztelése

Telepítés

A telefonközpontunk web felületén az Adminisztráció menü, Megosztások almenüjében találjuk a telepítő programot. openvpn-install-2.4.8-I602-Win7.exe vagy a openvpn-install-2.4.8-I602-Win10.exe néven. Az egyik a Windows 7-hez a másik a windows 10-hez készült verzió. Töltsük le és telepítsük a megfelelő verziót az alapbeállításoknak megfelelően.

Konfiguráció letöltése

Ugyaninnen töltsük le a telepítendő mellék számával megegyező konfigurációs állomány. /mintakft-ext205.ovpn/  Jobb egérgomb, mentés másképpel.
Egy konfigurációt csak egy gépen használjunk! Ha már korábban másik gépen is használtuk, győződjünk meg, hogy onnan letöröltük.

Másoljuk a letöltött fájlt C:\Program Files\OpenVPN\config könyvtárba. Ezt engedélyezni kell, hogy ide másolhassunk, biztonsági okokból.

OpenVPN Kliens telepítése - IP-Telekom
OpenVPN Kliens telepítése 1

A VPN kapcsolat létrehozásához indítsuk el az openvpn GUI-t és vagy a Windows szolgáltatásoknál az openvpn kell indítani. A OpenVPN GUI Indításakor válasszuk a futtatás rendszergazdaként opciót.

A megfelelő OpenVPN kapsolat létrejöttét Windows parancsorból a ping program futtatásával ellenőrizhetjük. Ez abból fog látszani, hogy az OpenVPN GUI-ban kapott IP cím a Ping programmal elérhetőnek látszik

OpenVPN Kliens telepítése - IP-Telekom
OpenVPN Kliens telepítése 2

Ha a gépen más program is van ami openvpn kapcsolatot használ akkor szűkséges egy új virtuális tap hálózati interface hozzáadása. Ezt a C:\Program Files\TAP-Windows\bin\addtap.bat script futtatásával megtehetjük.

A megfelelő OpenVPN kapcsolat kiépítése után fog rendesen működni pl. az X-lite program.

Csatlakozzon 687 elégedett ügyfelünkhöz. akik sikeres üzletet építenek az IP-Telefonközpont szolgáltatásunkkal, az Okos Telefonközpont és IP Portál segítségével.

Mindenre 30 napos pénzvisszafizetési garanciát vállalunk! A csatlakozás kockázatmentes!

Csatlakozom az elégedett ügyfelekhez

15 éve  szolgáljuk ki céges partnereink teljes körű telekommunikációs igényeit a lehető legnagyobb szakmaisággal.

crossmenu